oefentherapie regio deventer

Arm-, nek- en schouderklachten

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Typische arm, nek of schouderklachten kunnen voortkomen uit een verkeerde werkhouding aan een computerwerkplek. Daarnaast zijn er ook sportblessures, zoals een tennisarm, waarvoor u bij een oefentherapeut aan het juiste adres bent. Maar ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijken aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Nek- en schouderklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een beknelde zenuw of kunnen spanning- en stressgerelateerd zijn.

 

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekend dat u oefeningen en adviezen krijgt die op maat zijn gesneden op uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werk  omgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken)als uw hobby’s komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen leert u om gezonder te bewegen.

Er komen onderwerpen als het voorkomen van overbelasting/onderbelasting, hoe reageert uw klacht op spanning/stress, hoe gaat u met pijn en de klacht om en welke factoren beïnvloeden de klachten aan de orde. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.