oefentherapie regio deventer

Psychosomatische oefentherapie

 

Uit balans

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. De psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

 

Stress moet aan en uit kunnen

Stress, wij hebben er dagelijks mee te maken. Er is niets aan de hand als wij ons er goed bij voelen. Stress is zelfs gezond. Wij hebben het nodig om goed te kunnen presteren, onszelf te motiveren en het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer wij stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Oftewel stress moet aan en uit kunnen. Zodra er sprake is van teveel of langdurige stress, dreigt het gevaar dat lichaam en geest zich onvoldoende herstellen, met als gevolg lichamelijke en/of psychische klachten en verminderde prestaties. Hoe meer wij uit balans raken en onze kracht verliezen, hoe meer signalen van stress wij afgeven.

 

Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten zijn stressgerelateerde klachten, deze kan men op verschillende manieren ervaren en vaak is het een combinatie van factoren:

 

 

De psychosomatische oefentherapie

 

Deze richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit. Samen met de therapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.

 

De behandeling

 

 

Kosten(hoe lang duurt een behandeling wat zijn de kosten, vergoeding vanuit de verzekering)

 

Waar

 

Deventer
Groepspraktijk oefentherapie Cesar
www.oefentherapiedeventer.nl
Locatie GZC Borgele
Dreef 1c
7414 EA Deventer 0570 536615
Diepenveen

Paramedisch Centrum de Spil

fysio@despil.com

Draaiomsweg 46a 7431 CX Diepenveen 0570-591144
Olst
Holstohus info@oefentherapiedeventer.nl Jan Schamhartstraat 5 8121 CM Olst 0570 536615