oefentherapie regio deventer

Rug- en bekkenklachten

Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden. Echter, bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak niet duidelijk. De lage rugklachten kunnen dan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug.

Door bijvoorbeeld zwangerschap kunnen er bekkenklachten ontstaan. Er kan pijn ontstaan in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of de zijkant van de bovenbenen. Vaak begint de pijn als er (te) lang in de dezelfde houding gezeten is of na (te)

zware lichamelijke inspanning. Ook kunnen bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel pijnlijk zijn.

 

Wat doet de oefentherapeut?

Een oefentherapeut gaat samen met u na of  uw houding en manier van bewegen een relatie met uw klachten heeft. Daarnaast komen onderwerpen als het voorkomen van overbelasting/onderbelasting, hoe reageert uw klacht op spanning/stress, hoe gaat u met pijn/de klacht om en welke factoren beïnvloeden de klachten aan de orde.

U krijgt adviezen en doet eenvoudig toe te passen oefeningen, aangepast aan uw persoonlijke omstandigheden en uw dagelijkse leven.

Op deze wijze krijgt u zelf de middelen om  uw  klachten beter te begrijpen en er beter op kunnen reageren. Hierdoor weet u hoe u met uw klachten kunt omgaan en kunnen klachten verminderen en/of verdwijnen.